Lankėsi Neapolio Degli Studi universiteto inžinerijos fakultete

Sausio 14-17 dienomis mokytojos Kristina Jačunskienė ir Jolanta Šiurnienė vykdydamos projekto “Robots for STEM: building, teaching and learning”veiklas lankėsi Neapolio Degli Studi universiteto inžinerijos fakultete, kuriame vienas iš tyrinėtojų pristatė savo ir kolegų veiklas, tyrinėjimų objektus- dronus, robotus.

Universiteto darbuotojai pristatė modelius, kaip dronai aptinka pažeistą vamzdį, suplonėjusią namo sieną, jūroje paima vandens mėginius, gabena krovinius ir t.t.

Didžiuliame angare universiteto darbuotojai pademonstravo, kaip pakilęs dronas išlaiko skridimo kryptį nepaisydamas vėjo gūsių. Buvo pristatyti sukurti modeliai, kurių pagalba elektros įtampa pakeliama ir transportuojama po vandeniu kabeliais.

Tyrinėtojai sprendžia ne tik jų matomas problemas, bet ir įgyvendina kompanijų užsakomus projektus.

Darbo dienos buvo pratęstos Secondaria Statale di I Grado “Giacinto gigante“ mokykloje, kurioje buvo pristatyta baigiama mokiniui knyga, redaguojami tekstai, aptariama ir redaguojama informacija, skirta mokytojo knygai.

Kovo mėnesį vyks baigiamasis susitikimas, kurio metu bus pristatomi visi projekto produktai: mokinio ir mokytojo knygos, tinklalapis, kursai mokytojams, mokslinis tyrimas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas