Projektas „Robots for STEM: building, teaching and learning“ – Portugalija

Mato Slančiausko progimnazijos mokiniai A. Budrys, K. Gofmanas, D. Paulikas, G. Paulauskas ir mokytojos A. Radžvilienė, K. Jačunskienė, J. Šiurnienė vykdydami Erasmus+ KA201 projektą „Robots for STEM: building, teaching and learning“ lankėsi Collegio Paulo VI mokykloje (Portugalija) liepos 4-8 dienomis. Kartu su partneriais iš Kroatijos, Turkijos, Italijos mokiniai ruošėsi robotų varžyboms, kurių metu robotas turi sekti liniją. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad A. Budrys varžybose užėmė 3-iąją vietą (iš 22 dalyvių).

Vizito metu susipažinome su privačia mokykla, kurią vaikai gali lankyti nuo 4 mėn. iki 18 metų. Sutikimo ceremonijoje mokyklos mokinės pašoko baletą, dainavo, grojo, atėję miestelėnai pristatė savo tautinius drabužius. Vėliau mokiniai turėjo galimybę išbandyti padelį, sužaisti turnyrą mokyklos kieme.

Vizito metu aplankėme Porto miestą, muziejų „Atradimų pasaulis“, kuriame susipažinome su laivų tobulinimo istorija, plaukdami valtelėmis išklausėme portugalų naujų žemių atradimų istoriją 15a., pamatėme, kaip tose žemėse gyveno vietiniai gyventojai, kokia prekyba vykdyta, kaip jūreiviai gyveno laivuose.

Džiugu buvo pamatyti Porto miestą plaukiant Dueros upe iki Atlanto vandenyno.

Aplankėme filigranos (juvelyrinių dirbinių iš metalinių vielučių ir grūdelių technika) dirbtuves, kuriose stebėjo, kaip kuriami papuošalai.

Savaitės pabaigoje buvo galimybė pasimokyti plaukti banglentėmis. Nors vandenynas buvo pakankamai ramus, kai kuriems pavyko atsistoti ant banglentės ir paplaukti.

Savaitė buvo turtinga įspūdžių, nuveiktų darbų, įgytų žinių. Rugsėjo mėnesį projekto partnerių lauksime Lietuvoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas