Paskelbti SMM organizuojamo STEAM mokslų konkurso „Mūsų eksperimentas“ nugalėtojai

 

Kokybiškas technologijų, gamtos ir tiksliųjų mokslų ugdymas yra grįstas pačių mokinių atliekama tiriamąja veikla: stebėjimais, analize, bandymais, modeliavimu ir kt. Per tyrimą išsiaiškinti gamtos reiškiniai ir procesai leidžia giliau perprasti mokslų prasmę, integralumą, atrasti jų naudą visose gyvenimo srityse ir galbūt juos pamėgti. Mokykloje norima atkreipti dėmesį, kad vieno dalyko žinių dažnai neužtenka problemoms atpažinti ir jas spręsti, įvairūs mokslai papildo vienas kitą, o jų integracija sudaro galimybes gimti inovacijoms.

Konkurso tikslas – skatinti kūrybiškai mokytis STEAM mokslus, patirti tyrinėjimo ir atradimo džiaugsmą. Konkursui pateikiamas tiriamojo  darbo aprašas ir tyrimą iliustruojanti filmuota medžiaga.
2021 m. konkursui pateikta 50 darbų – fizikos, chemijos, biologijos, inžinerijos eksperimentų.
Džiaugiamės ir didžiuojamės Mato Slančiausko moksleivių ir mokytojų sėkme.

I vietos laimėtojai

4a klasės moksleiviai Saulė Budžytė, Armandas Stripeika, Morta Vaišvilaitė, Matas Milašauskas, Viestartas Bitaitis, pateikė darbą „Sportuoti sveika. Sportuoja ir vaikai, ir robotai“. Darbo  vadovės Asta Radžvilienė ir Danutė Klausienė.

III vietos laimėtojai

7 a klasės mokinys Arnas Misius, 6a klasės mokinys Agnius Budrys atliko darbą „Kodėl dozatorius su jutikliu yra patikimesnis?“, vadovės Inga Misiuvienė, Asta Radžvilienė
Ketvirtokų komanda papildomai apdovanota  specialiuoju UAB „Mokslo technologijos” prizu.

Nekantriai laukiame kada prizai ir dovanos pasieks mokyklą ir moksleivius. Smagu, kad mokykloje diegiamos robotikos mokymo pradmenys, kokybiškas ir kūrybiškas įvairių dalykų mokytojų bendradarbiavimas puikiai vertinamas ir respublikiniuose konkursuose.
Kviečiame pasižiūrėti ketvirtokų darbo filmuką.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas