Trečiokai tyrinėja paukščių lizdus

Mūsų mokyklą supa gražus parkas, kuriame šiuo metu netrūksta paukščių čiulbesio. Pro atdarus langus mokinių ausis pasiekia ir keršulio ulbėjimas, ir varnėno švilpimas, ir strazdų giesmelės. Kai kurie paukščiai  šiuo metu jau spėję išperėti savo vaikus ir moko juos susirasti maisto, skraidyti. Mažieji paukštukai palieka savo lizdus.

Apie paukščių lizdelius, jų perimvietes  trečiokai sužinojo  per gimtosios kalbos pamokas skaitydami vadovėlio  „Taip“ paskutiniuosius  tekstus „Kas ir kur suka lizdus?“, „Kur paukščių namai?“. Šokio pamokose mokiniai  šoko „Suko lizdą pelėda“. Per pasaulio pažinimo pamokas vaikai aptarė temas „Kas gyvena miške“, „Gyvūnų būstai. Ar lizdus suka tik paukščiai?“.

Jau kelis metus specialiai nekaupdama surinkau nemažą mūsų apylinkėse perinčių paukščių lizdų kolekciją. Tai žolę  grėbdama , tai uogaudama, tai krūmus genėdama vis surasdavau kokį paliktą lizdelį ir jį parnešdavau. Taip surinkau apie 30 lizdų. Su mokinukais jais ir pasinaudojome, siekdami sužinoti daugiau apie paukščių gyvenimą perėjimo metu.

Pamokoje vaikai atliko tiriamąjį darbą: matavo, apžiūrinėjo po lizdelį, tyrimo lape jį aprašė, paskelbė draugams savo pastebėjimus, atliko lizdų panašumų ir skirtumų analizę.

Manau, pamoka sudomino visus. Gal iš šiandieninių trečiokų tarpo išaugs gamtos mylėtojų ir saugotojų būrys, o gal kas pasirinks ir ornitologo profesiją.

3b klasės mokytoja Ugnė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas