Erasmus+ „Robots for STEM“ projekto veiklos

Lapkričio 15-19 dienomis Joniškio Mato Slančiausko progimnazijoje vyko tarptautinio projekto Erasmus + KA201 „Robots for STEM“  susitikimas. Projektas skirtas robotikos diegimo ir robotukų pritaikymo ugdymo procese galimybėms plėsti, integruoti į gamtos, matematikos, technologijų ir kitų dalykų pamokas.

Progimnazijoje sulaukėme svečių iš Portugalijos, Italijos, Turkijos ir Kroatijos. Kartu su kolegomis konstravome, programavome  ir testavome „Arduino“  robotukus, aptarėme jų pritaikymo galimybes ugdymo procese. Kolegos dalyvavo progimnazijoje vykusioje tarptautinėje metodinėje dienoje „Hibridinės pamokos organizavimas“, kurioje savo patirtimi apie nuotolinių, hibridinių pamokų vedimą pasidalijo IT mokytojas R. Barradas (Portugalija). Mokymų metu išklausėme keletą nuotolinių pranešimų apie Portugalijos mokytojų pasiekimus diegiant robotiką į ugdymo procesą.

Projekto metu svečiai susipažino su Mato Slančiausko progimnazija, lankėsi Joniškio rajono savivaldybėje, Joniškio istorijos ir krepšinio  muziejuose, susipažino su Žagarės miestelio įdomybėmis ir pasisvečiavo regioninio parko direkcijoje. Kolegoms parodėme ir mūsų sostinę Vilnių ir išlydėdami pasivaikščiojome po Rygą.

Savaitė prabėgo akimirksniu. Buvo pilna nepamirštamų įspūdžių, gerų emocijų, labai daug netradicinės  veiklos. Anglų kalbos, programavimo ir robotų konstravimo įgūdžiai išaugo neįtikėtinu greičiu.

Projektas tęsis. Sausio mėnesį laukia mokytojų mokymai Kroatijoje,  vėliau mokinių komandos programuojamų robotų varžybos Turkijoje ir Italijoje.

Dėkojame progimnazijos socialiniams partneriams, padėjusiems atskleisti ir pristatyti Joniškio krašto istoriją, visai M. Slančiausko bendruomenei, pagelbėjusiai priimant svečius.

Projekto dalyvės mokytojos A. Radžvilienė, I. Misiuvienė, K. Jačunskienė, J. Šiurnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas