Progimnazija dalyvauja projekte „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis“

Projekto tikslas – didinti bendrojo ugdymo įstaigų tinklo veiklos efektyvumą.

Projekto uždavinys – modernizuoti gamtos ir technologinių mokslų mokymo(si) aplinką.

Projekto partneriai: visos šalies savivaldybės ir valstybinės mokyklos.

Projekto įgyvendinimo metu yra vykdomos šios veiklos:

  • Gamtos ir technologinių mokslų mokymo priemonių ir įrangos įsigijimas. Perkami mokymo priemonių ir įrangos komplektai atskirai 1–4 kl. ir 5–8 kl. mokykloms, kurios vykdo atitinkamas bendrojo ugdymo programas.
  • Gamtos ir technologinių mokslams mokyti įsigytų mokymo priemonių ir įrangos panaudojimo ugdymo procese metodikų parengimas.

Bus parengta metodinė medžiaga mokytojams, t. y. lakoniški pamokų aprašymai ir trumpi filmukai, kuriuose patariama, kaip nupirktas priemones naudoti pamokose.

Projektui įgyvendinti skirtos Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos – 6 950 880,43 eurų.

Progimnazija  pagal šį projektą gavo priemonių už 12235 eurų.

Progimnaziją jau pasiekė visos numatytos priemonės skirtos 1-4 klasių mokiniams. Netrukus visas pagal projektą skirtas priemones gaus 5-8 klasių mokiniai. Tai  yra labai daug gamtos ir technologijos mokslams mokytis skirtų priemonių – mikroskopai, Izopropanolis,  metileno mėlis,  agar-agaras,  LB terpė,  drigalskio mentelė,  preparavimo įrankių rinkinys,  lupa, rankinis skaitmeninis mikroskopas, mokyklinis mikroskopas, optikos priežiūros reikmenų rinkinys, objektinių stikliukų rinkinys, svarstyklės, spyruoklinės svarstyklės, buitinės svarstyklės, žibintuvėlis, mini meteo stotelė, elektrinė viryklė, geometrinės optikos rinkinys, elektros grandinės rinkinys ir t.t.

Priemonės sėkmingai naudojamos ugdymo procese. Tai vyksta ir pamokose, ir vykdant projektus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas