M. Slančiausko savaitės darbai apibendrinti baigiamajame renginyje

  • Paskelbė : Matas Slančiauskas
  • Paskelbta: 2023-02-27
  • Kategorija: Renginiai

Visą savaitę nuoširdžiai plušėję ir daug nuveikę M. Slančiausko progimnazijos mokytojai ir mokiniai savo darbais pasidžiaugė baigiamajame M. Slančiausko savaitės renginyje penktadienį. Baigiamasis renginys – tai tik trumpas žvilgterėjimas į daugybę darbų darbelių, padarytų integruotose pamokose ar organizuojant kitokias veiklas. Akivaizdu, kad padirbėta iš peties. Šiais metais buvo akcentuojamas mokinių kūrybiškumo ugdymas, tad nieko keisto, jog mokinių kūrybiniais darbais išpuošti ne tik stendai, bet ir visa aktų salės siena. O pačią aktų salę papuošė naujai sukurtas nespalvotas M. Slančiausko portretas. Jo autorė Kamilė Andrašiūnaitė ( mokyt. Loreta Angilovienė), Joniškio meno mokyklos auklėtinė, patikino, kad portretas pareikalavo nemažai pastangų, tačiau rezultatas pateisino lūkesčius. Ketvirtadienį mokykloje atidarytas ir M. Slančiausko kampelis bibliotekoje, siekiant parodyti mūsų krašto šviesuolio darbų svarbą ir priminti mokiniams, kuo mes esame išskirtiniai.
 Penktadienį per šeštą pamoką vykusiame baigiamajame renginyje lankėsi ir 2020 m. M. Slančiausko premijos laureatė Rita Kipšaitė-Balčiūnienė. Jos vadovaujamas ansamblis „Kupars“ išleido liaudies dainų albumą, kuriame įdainuota nemažai M. Slančiausko užrašytų liaudies dainų. R. Kipšaitė-Balčiūnienė pripažino, kad meilė liaudies dainai gimė ne iš karto, bet palaipsniui, jau įsitraukus į liaudies dainų ansamblio veiklą. Renginio metu ji ne tik sudainavo liaudies dainą, bet ir pamokė senovinio lietuvių liaudies žaidimo. 
Mokyklos direktorė Ligita Eitkevičienė apibendrino per savaitę nuveiktus darbus, dar kartą priminė jauniesiems slančiauskiukams įdomesnius M. Slančiausko gyvenimo faktus bei apdovanojo įvairiuose konkursuose ir varžytuvėse nugalėjusius mokinius. Buvo apdovanoti meninio skaitymo konkurso, vykusio progimnazijoje, laureatai. Daug prizų laukė ir lėktuvėlių varžybų, sms žinučių rašymo atbulai ir kt. konkursų nugalėtojų. Savo sukurtus marškinėlius su pasakų, išverstų į anglų kalbą, pavadinimais pademonstravo jaunieji 5b kl. dizaineriai (mokyt. J. Šiurnienė ir R. Dilkienė), jų kolekcija pristatyta čia pat ant improvizuoto mokyklos podiumo. Daug dėmesio sulaukė ir 8a kl. mokinių kurtas filmukas apie sakmių velniuką, įsikūrusį progimnazijoje ir krečiantį visokias išdaigas. Renginį liaudies šokiu tradiciškai baigė „Kibirktėlės“ šokėjėliai (vadovė S. Paulavičienė). 
Taigi mokykloje per tradicinę M. Slančiausko savaitę padirbėta prasmingai ir kūrybiškai, siekiant aktualizuoti M. Slančiausko veiklą ir pateisinti mokyklai suteiktą šios iškilios asmenybės vardą. 
Visos savaitės veiklas galima pamatyti čia: https://www.facebook.com/hashtag/ms_savaite_2023

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas