MSP JAUNIEJI GEOGRAFAI

  • Paskelbė : Matas Slančiauskas
  • Paskelbta: 2023-03-28
  • Kategorija: Konkursai

Kovo mėnesį Lietuvoje vyko geografijos olimpiada 2-12 klasių mokiniams ,,MANO GAUBLYS“, kurios tikslas -  skatinti mokinių domėjimąsi geografija ir ją populiarinti pagrindinėje, vidurinėje bendrojo lavinimo mokyklose bei sudaryti galimybes visiems norintiems mokiniams varžytis konkrečios mokyklos, kelių mokyklų, rajono, miesto, regiono mastu.

Tradiciniame renginyje gausiai dalyvavo Mato Slančiausko progimnazijos 6-8 klasių mokiniai: 6 kl. – 23, 7 kl. – 26, 8 kl. – 23. Mokiniams reikėjo per pamoką atlikti 30 testinių užduočių apie Lietuvos ir pasaulio gamtinę bei visuomeninę geografiją, kurios buvo iliustruotos žemėlapiais ir kartoschemomis, nuotraukomis ir paveikslais, grafikais. Atlikdami testą jaunieji geografai ugdėsi pažinimo kompetenciją.

Suskaičiavus rezultatus, nugalėtojais skelbiami ir Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos diplomais džiaugiasi šie mokiniai:

6 klasės

I vieta – ADELĖ TREIGOTAITĖ, 6a

II vieta – BARBORA VAIŠVILAITĖ ir VYTAUTĖ JONAITYTĖ, 6a

III vieta – SOFIJA MITRULEVIČIŪTĖ, VILTĖ MATUZEVIČIŪTĖ, 6b

7 klasės

I vieta – AGNIUS BUDRYS, JOKŪBAS ŠILINAS, 7b

II vieta – KAMILĖ TRAŠKAUSKAITĖ, 7b

III vieta – GABRIELĖ GAURILČIKAITĖ, JOKŪBAS SAVICKIS, 7a, PIJUS STRIPEIKIS, AUSTĖJA ZEMKUTĖ, 7b

Aštuntokams konkursinės užduotys tapo ,,kietu riešutėliu“. Geriausiai jas atliko VAINIUS NAKČIŪNAS iš 8b kl.

Šie mokinių laimėjimai yra tramplynas į respublikinius konkursus ir olimpiadas. Vienas iš jų jau įvykęs konkursas ,,Pažink Lietuvą ir pasaulį“, kuriame dalyvavo 9 mokiniai iš 7-8 klasių. Aukščiausius rezultatus parodė 7b kl. AGNIUS BUDRYS ir 8a kl. PAULINA KUPRYTĖ, kurie per žingsnelį atsiliko nuo nugalėtojų pakylos. Kiti dalyviai: DEIMANTAS PAULIKAS, JOKŪBAS SAVICKIS (7a kl.), JUSTAS BULYS, URTĖ ŠAKYTĖ, JOKŪBAS ŠILINAS, TĖJA ZABLOCKYTĖ (7b kl.), SAULĖ LUKOŠIŪNAITĖ (8a kl). Mokiniai, dalyvaudami įvairiose tarptautinės turizmo parodos ADVENTUR edukacijose ir bendraudami su žinomais Lietuvos keliautojais, ugdėsi pažinimo, kūrybiškumo, kultūrinę, komunikavimo, socialinę emocinę kompetencijas.

Balandžio 1 d. Vilniuje, VU Geomokslų institute vyks Nacionalinis mokinių Č. Kudabos geografijos konkursas su keliais tūkstančiais dalyvių. Šiais mokslo metais MSP atstovaus BARBORA VAIŠVILAITĖ, JUSTAS BULYS, PAULINA KUPRYTĖ. Mokiniai turės galimybę ne tik pasitikrinti geografinį raštingumą konkurse, bet ir dalyvauti VU meteorologijos stoties, nuotolinių kraštovaizdžio tyrimų edukacijose, apžiūrėti uolienų ir mineralų kolekciją Geologijos muziejuje, bendrauti su studentais ir profesoriais, aplankyti Nacionalinį saugotinų teritorijų centrą. Tebūnie jauniesiems progimnazijos geografams šios veiklos būna pripildytos pažinimo džiaugsmo ir sėkmės.

Geografijos mokytoja Vaida Dundulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas